פרסום משרד הבריאות - תנאים לסימון מזון בסמל ירוק
התנאים לסימון מזון בסמל ירוק פורסמו על ידי משרד הבריאות ב24.11.19. התנאים, שנקבעו על ידי ועדה מדעית, עומדים בהלימה להנחיות התזונתיות החדשות. הסמל הירוק יעזור לצרכנים לבחור נכון בהתאם להמלצות התזונתיות ובאמצעותכם, על ידי העלאת מודעות לסמלים בקליניקה ובציבור.
נציין כי הסמל הירוק וולנטרי, בניגוד לסמלים האדומים המעוגנים בתקנות.
לקריאת התנאים לסימון הירוק - לחצו כאן
לנספח אופן סימון המזון - לחצו כאן
לפודקאסט על הסימון התזונתי - לחצו כאן
לקריאה נוספת:
ההנחיות התזונתיות החדשות לישראל
מצגת הסברה (עם פס קול בעת ההרצה ותמליל)
תקנות סימון מזון – הסמלים האדומים
כחלק ממודל הסמל הירוק משרד הבריאות התחייב למודל עדכון ורואה חשיבות רבה לסימון נרחב של מנעד המזונות המתאימים
להיות מסומנים בסמלים ירוקים והמשקפים את ההנחיות התזונתיות הלאומיות. בעת הזו, בה החוסן והמניעה חשובים
למניעת תחלואה כרונית וזיהומית, יש מקום לקדם את הסמל הירוק העוזר לצרכנים לקנות בריא ובכך להגן על עצמם.
שנה זו היא השנה הראשונה ליישום מודל העדכון. הערות ציבור ותעשיה הגיעו באופן נרחב, הועדה דנה בהערות אלו
ובמסמך שלהלן מובאות ההמלצות העדכניות לסימון בסמל ירוק.
מזומנים לצפות במסמכים הבאים:
1. מכתב מקדים
2. מסמך התנאים המעודכן לסימון מזון בסמל ירוק
3. אופן סימון מזון בסמל ירוק (נספח 2 במסמך התנאים לסימון)