UP TO DIET - גיליון מספר 1 - פברואר 2016
9 חדשעל המדף מספרי האוניברסיטה הפתוחה תזונה - פרי מחשבה מזון ותזונה בבריאות ובחולי מחברת: ד"ר אילנה זילבר-רוזנברג >> לרכישת הסט לחץ כאן מבצע מיוחד לחברי העמותה*: ב) + לסט (כרך א ₪300 ₪458 במקום בעת הרכישה באתר למדא: 20115 : בהקשת קוד מבצע www.openu.ac.il/lamda 31.3.2016 : *המבצע בתוקף עד לתאריך PhD , ד"ר זוהר כרם מומחה בכימיה של המזון על מנת לרכוש את תכונותיו החיוביות מומלץ לשתות את היין במהלך ארוחה ● או בסופה. אם שותים את היין בנפרד, שלא כחלק מארוחה, נוגדי החמצון אינם רלבנטיים. הסיבה לכך טמונה מכורח העובדה, שרוב נוגדי החמצון, שאינם משולבים במסגרת ארוחה לא נספגים לדם על אדם אשר מצוי בטיפול תרופתי, כדאי לשקול שתיית יין, גם אם בכמות קטנה. ● חשוב להיוועץ בנושא עם סמכות רפואית ולוודא כי שתיית היין אינה משפיעה על השפעת התרופה יש לצרוך יין, כמו כל משקה המכיל אלכוהול, במתינות. מדובר על כמויות הנעות ● ביום לכל היותר). יש לשמור על המתינות לא רק מחשש 1-2 מ”ל (כוס 150-300 בין לשיכרות אלא גם בשל העובדה כי יין הוא מקור אנרגיה לגוף ועלול להוביל לצריכת קלוריות עודפות ממלא תפקיד חשוב בחילוף החומרים של הסוכר, השילוב של אלכוהול ברכיבים הלא אלכוהוליים, בהם עשיר היין האדום, מעצימים את היתרון 17- מ"ל של היינות הנבדקים הכילו כ 150 . המטבולי 7 קלוריות. היין האדום הכיל פי 120- גרם אתנול וכ יותר קבוצות 4-13 יותר מרכיבים פוליפנוליים ובין פי ספציפיות של הרכיב רזוורטול, מאשר היין הלבן. עם זאת, יש לנקוט בזהירות מרבית עם כל יישום קליני של ממצאי המחקר. על חולי סוכרת להיוועץ תחילה עם רופאיהם ולהקפיד על מעקב רפואי קפדני. ניסוי ,40 זה בוצע בקרב חולי סוכרת מאוזנים מעל גיל שהחלו לצרוך יין בהדרגה כחלק מתזונה ים תיכונית בריאה, תוך מעקב אחרי שינוי ברמות הסוכר בדם ושהתחייבו לא לנהוג לאחר השתייה. ההבדלים, שנמצאו בעקבות הפרופיל הגנטי, מלמדים אותנו שלא כולם מגיבים באופן אחיד למשקאות אלכוהוליים. יש לזכור שאלכוהול הינו חרב פיפיות המסוכן בצריכת יתר ואינו מומלץ לכל אחד". הכותבת הינה דיאטנית חוקרת תזונה ומחלות כרוניות, הפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת בן גוריון טיפים לשתיית יין
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=