UP TO DIET - גיליון מספר 5 - ינואר 2018

UP TP DIET | 1.2018 - 11 - התזונה על גורמי סיכון למחלות קרדיווסקולריות , נבדקה התזונה הפליאוליתית 2 במטופליםעםסוכרתסוג .]2[ מול התזונה המומלצת על פי ההמלצות לסוכרתיים נבדקיםהסובלים 13 חודשים והשתתפו בו 6 המחקר נמשך . על פי דיווח הנבדקים ביומני אכילה, סך 2 מסוכרת סוג הפחמימות הממוצע ביום תחת התזונה הפליאוליתית היה נמוך מעט מההמלצות לאוכלוסייה הכללית (שהן גרם, סך הצריכה הקלורית 50- גרם/יום) אך גבוה מ 130 היה נמוך יותר בהשוואה לקבוצה השנייה, ואילו סך הכולסטרול שנצרך היה גבוה יותר. מניתוח יומני האכילה היה נמוך מזה שבתזונה PD נמצא שהעומס הגליקמי תחת על פי ההמלצות לסוכרתיים. בתום המחקר נמצא כי תחת (המוגלובין מסוכרר) HbA1c תזונה פליאוליתית, רמות ה- הממוצע, רמות הטריגליצרידים, ערכי לחץ הדם, היקף המותניים והמשקל היו נמוכים יותר בהשוואה לקבוצה השנייה. גם רמות הגלוקוז בצום היו נמוכות יותר תחת תזונה פליאוליתית, אך ההבדל לא היה מובהק. הנבדקים הונחו לא להגביל את הצריכה הקלורית, אך נמצא כי צרכו פחות קלוריות. החוקרים PD הנבדקים בקבוצת משערים כי התפריט הפליאוליתי הביא לתחושת שובע רבה יותר מהתזונה על פי ההמלצות לסוכרתיים ולכן צרכו הנבדקים פחות קלוריות, וזאת על אף שצרכו פחות סיבים תזונתיים ורק מעט יותר חלבון. מחקר נוסף ביקש לבדוק את ההשפעה של תזונת פליאו על מדדים המעידים על סיכון למחלות קרדיווסקולריות בנשים בגיל המעבר המצויות בסיכון להשמנה, לעומת ]. במחקר השתתפו 3[ התזונה על פי ההמלצות בנורווגיה חודשים. התוצאות הראו כי 24 נשים והוא נמשך 70 בטווח של חצי שנה נצפתה ירידה גדולה יותר באופן לעומת PD מובהק במסת השומן ובהיקף המותניים תחת ההמלצות המקובלות. עם זאת, בתום תקופת המחקר לא נמצא הבדל. ערכי הטריגליצרידים ירדו באופן משמעותי יותר בקבוצת הפליאו בהשוואה לתזונה השנייה גם כעבור חצי שנה וגם בתום המחקר. LDL חלה ירידה משמעותית ברמות הכולסטרול וה- בהשוואה לנקודת ההתחלה, אך HDL שנבדקו ועלייה ב- לא נמצא הבדל מובהק בין הקבוצות. החוקרים דיווחו על קושי בהיענות בשתי הקבוצות בטווח שמעבר לחצי שנה. כמו כן הם ציינו כי נראה שביכולתה של תזונת פליאו לסייע בשיפור הבריאות, וכי מבחינת כל המדדים היא טובה במידה שווה לתזונה המומלצת ואף יותר. הם סייגו זאת באומרם כי נדרשים מחקרים נוספים.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=