UP TO DIET - גיליון מספר 5 - ינואר 2018
UP TP DIET | 1.2018 - 17 - פירה שעועית לבנה מנות) 4( המרכיבים תפוח אדמה גדול, קלוף 1 וחתוך לקוביות עלי דפנה (לא חובה) 3–2 כפות שמן זית 5 בצל גדול, קלוף וקצוץ 1 כוסות שעועית לבנה מבושלת 2 כוס שעועית יבשה לפני בישול) 1( כפית מלח 1 כפית פלפל 1/4 קורט אגוז מוסקט טחון קורט פפריקה ההכנה: . מבשלים את תפוח האדמה בסיר מלא מים (אם 1 רוצים, מוסיפים את עלי הדפנה) עד שהוא רך. כפות משמן הזית 2 . בינתיים מחממים במחבת 2 ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה. . מסננים את תפוח האדמה ושומרים כחצי כוס ממי 3 הבישול. נפטרים מעלי הדפנה. . מעבירים את תפוח האדמה לקערה, מוסיפים 4 את השעועית המבושלת, יתרת שמן הזית והתבלינים ומועכים למחית בעזרת מועך פירה (אפשר לעשות זאת גם במעבד מזון). מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים היטב. אם צריך, מוסיפים ממי הבישול של תפוח האדמה. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים עוד שמן במידת הצורך. לחוברת המתכונים "מבשלים מיטלס מאנדיי" bit.ly/meatless-recipes > כרם היא דיאטנית הבית של עמותת 'יום שני ללא בשר' ושל 'אנונימוס'. מסטרנטית בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת תל אביב. חברה בפורום צמחונות וטבעונות של עמותת עתיד. אור היא מנהלת פעילות עמותת 'יום שני ללא בשר' המעודדת צמצום בצריכת בשר והעלאה בצריכת קטניות, במטרה לשפר את הבריאות שלנו ולשמור על סביבתנו. רשימת מקורות משרד הבריאות המחלקה לתזונה, תזונה ים תיכונית. .1 https://www.health.gov.il/ מתוך: 15.11.17- נדלה ב Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_ .nutrition/mediterranean/Pages/default.aspx 2. Zhu, B., Sun, Y., Qi, L., Zhong, R., & Miao, X. (2015). Dietary legume consumption reduces risk of colorectal cancer: evidence from a meta-analysis of cohort studies. Scientific reports, 5. 3. Ha, V., Sievenpiper, J. L., de Souza, R. J., Jayalath, V. H., Mirrahimi, A., Agarwal, A., ... & Bernstein, A. M. (2014). Effect of dietary pulse intake on established therapeutic lipid targets for cardiovascular risk reduction: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Canadian Medical Association Journal, 186(8), E252-E262. 4. Salehi-Abargouei, A., Saraf-Bank, S., Bellissimo, N., & Azadbakht, L. (2015). Effects of non-soy legume consumption on C-reactive protein: a systematic review and meta-analysis. Nutrition, 31(5), 631-639. 5. Kim, S. J., de Souza, R. J., Choo, V. L., Ha, V., Cozma, A. I., Chiavaroli, L., ... & Leiter, L. A. (2016). Effects of dietary pulse consumption on body weight: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. The American journal of clinical nutrition, 103(5), 1213- 1223. 6. Platel, K., & Srinivasan, K. (2016). Bioavailability of micronutrients from plant foods: an update. Critical reviews in food science and nutrition, 56(10), 1608- 1619.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=