UP TO DIET - גיליון מספר 5 - ינואר 2018

- 20 - ISSN עדכונים בתזונת ספורט 2017 ניו יורק, אוקטובר כמי שעוקב מקרוב אחרי ההתרחשויות בזירה, אני עד מן הצד האחד לטרנדים מתחלפים ומן הצד השני לתופעות שממשיכות להתבסס. המחקרים שהוצגו אמנם מבוקרים, אך ריח חזק של אבקות חלבון (ובעלי אינטרס) עמד באוויר לכל אורך הכנס. מביא לכם תקצירים משלוש הרצאות לטעימה. Jose Antonio PhD – Lies, Fries and Chicken Thighs – Deconstructing Myths about Dietary Protein ,ISSN את היום פתח ד"ר חוזה אנטוניו, ממייסדי ה- בהרצאתו על חלבון. ד"ר חוזה הביא מקרי קצה של שימוש מופרז בחלבון במטרה לנפץ דעות קדומות בדבר תופעות הלוואי המיוחסות לצריכה גבוהה של חלבון. הוא כי עודף חלבון בקרב AHA נגח נחרצות את טיעוני ה- ספורטאים גורם להתייבשות (שכן חלבון אינו סופח מים אלא פחמימות), להשמנה (שכן קל לצרוך יותר שומן ופחמימות), לפגיעה בכליות ולאוסטאופורוזיס. בין השאר הציג ד"ר חוזה מחקר שבדק השפעת צריכת חלבון במינון גבוה מול השפעת צריכתו במינון גבוה גרם/ק"ג/יום) בקרב שתי 4 גרם/ק"ג/יום לעומת 3( מאוד שבועות. לא נצפה 8 קבוצות של ספורטאי כוח במשך עומס כלייתי ולא נמצאו הבדלים בביצוע הגופני או במסת השריר, אולם כן נצפתה ירידה גדולה יותר באחוז השומן אצל הספורטאים שצרכו חלבון במינון מוגבר. תפריט שתי הקבוצות היה איזוקלורי. החוקרים טענו כי בפועל מרבית האנשים לא מתמידים לאורך זמן בצריכה .]1[ גבוהה של חלבון, ולכן ממילא אין חשש אך מה קורה כאשר משנים את צריכת החלבון לסירוגין בין התקופות? במחקר אחר שהתבצע על מתאמנים, גרם/ק"ג, מסת 3.3 גרם/ק"ג חלבון ביום לעומת 2.6 שצרכו השריר נשמרה ומסת השומן ירדה. לא נמצאו הבדלים חודשי 4 בתפקוד כלייתי ובפרופיל השומנים בתום ]. שישה נבדקים המשיכו את המעקב עם צריכת 2[ מעקב גרם/ק"ג/יום. תזונתם התבססה בעיקר על 4.6 חלבון של שייקים 8 שייקים. אחד מן הנבדקים, שהיה טבעוני, צרך ליום. גם לאחר שנה לא הודגמה אבנורמליות תפקודית ק"ג 99 כלשהי. מקרה קיצוני הודגם על ספורטאי במשקל גרם חלבון 1,238 שעל פי יומן האכילה שלו נוהג לצרוך ביום, ללא פחמימות כלל, וכל הבדיקות שלו תקינות. ד"ר אנטוניו התרעם על כך שהרופאים השמרנים מביעים חשש מצריכה עודפת של חלבון רק בקרב ספורטאים, ולא בקרב אוכלוסיות אחרות הצורכות כמויות גבוהות במיוחד של חלבון, דוגמת אנשים הסובלים מהשמנה והמבססים את תזונתם על בשר.  Paul Arciero PhD – Protein Pacing ד"ר ארכירו דיבר על פיזור צריכת החלבון ביום על פני גרם חלבון במנה). 20 ארבע עד שש מנות שוות (מעל לטענתו, בעשורים האחרונים גדלה הצריכה הקלורית קק"ל, לצד ירידה בצריכת החלבונים. 250- היומיתשלנו בכ מנות חלבון במהלך היום נמצאו 6 הוא הציג מחקר לפיו יעילות יותר להרזיה בגברים ובנשים בהשוואה להמלצות ]. במחקר נבדקו גברים ונשים הסובלים מעודף 3[ )25%-( משקל. הנבדקים שצרכו תפריט היפוקלורי ארוחות ביום הראו 6 חלבון המפוזר על פני 30%> ובו 12 ירידה משמעותית יותר במדדי השמנה שונים במשך חלבון המפוזר 15% שבועות בהשוואה לנבדקים שצרכו Heart Healthy ארוחות ביום, כפי שמומלץ ע"י ה- 3 על פני הנבדקים נשארו במעקב למשך שנה .Recommendations עם אותו פרופיל תזונתי ללא הגירעון הקלורי, ונמצא כי מנות חלבון ביום היו יעילות יותר בשמירה על המשקל 6 בתום התקופה. לטענתו, השומן הבטני היה נמוך יותר ) היה גבוה יותר RMR וקצב חילוף החומרים במנוחה ( ארוחות) משום שכמות החלבון הייתה 6( בקבוצת הפיזור ) גבוה יותר. TEM גבוהה ולכן האפקט התרמי של המזון ( עם זאת, קשה לבודד בפרוטוקול הנוכחי בין המשתנים: ארוחות או 6 האם האפקט משויך לפיזור החלבון על פני להבדלים בכמות החלבון בין הקבוצות? 8 ספורטאי כוח גברים למשך 34 במחקר אחר נוטרו 8 ארוחות במהלך 3 שבועות, ונמצא כי אכילה מרוכזת של הדיאט ן ש ו ן פו רט ל בדי ו ו ח מכנ ס תז ו נ ת הספו רט החש ו ב בע ו לם: BEd RD PhD ד"ר שון פורטל, דיאטן

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=