UP TO DIET - גיליון מספר 7 - יוני 2019

- 13 - ) שהשווה את 9( נערך מחקר קליני מבוקר 2018- ב ההשפעה של צריכת ריכוזים שונים של כולין בקרב נשים בשליש השלישי להריונן על מהירות עיבוד המידע חודשים, 7 , חודשים 4 והזיכרון החזותי בקרב ילדים בגילי חודשים. נמצאו תוצאות טובות יותר 13- חודשים ו 10 980( מההמלצה היומית 2 בקרב הילדים לנשים שצרכו פי מ"ג כולין ביום) בהשוואה לאלו שצרכו על פי ההמלצה מ"ג כולין). ההשפעה המרכזית של כולין על 480( היומית ההתפתחות הקוגניטיבית של הילד היא במהלך ההיריון; צריכת כולין מקושרת לשינויים בהיסטונים ובמתילציה של דנ"א במוח וכן מקושרת עם שינויים בביטוי של גנים המקודדים חלבונים חשובים ללמידה ולעיבוד זיכרון .)10( ויטמין זה נמצא בריכוז גבוה בבשר בקר, . B 12 ויטמין .2 בביצים, במוצרי חלב ובשמרי בירה. לוויטמין השפעה מרכזית על המוח מהשלב העוברי ובמהלך החיים של חיוני לסינתזה ולמתילציה B12 הילד והמתבגר. ויטמין של דנ"א אשר קריטיים בחלוקת תאים מהירה במוח העובר. כמו כן הוא בעל תפקיד משמעותי בסינתזה של מוליכים עצביים בעלי פוטנציאל השפעה על תפקודים קוגניטיביים וביצירת חומצה פולית החיונית להתפתחות נוירולוגית תקינה של העובר. מחקרים אפידמיולוגיים לפגיעה מוחית ולציון B 12 מקשרים מחסור בוויטמין )12( ). מחקר חתך שנערך בישראל 11( פסיכומטרי נמוך בסרום לביצועים B 12 בחן את הקשר בין ריכוז ויטמין בתי 67- שנים ב 11-9 אקדמיים של ילדים בגילי בסרום וצריכת בשר B 12 ספר. נמצא שריכוז ויטמין בתדירות גבוהה קשורה לשיפור במדדים אקדמיים. ממצאים דומים עלו ממחקר דומה שנערך בקולומביה מקושר להישגים B 12 ). סטטוס חיובי של ויטמין 13( קוגניטיביים גבוהים יותר. עם זאת, יש לקחת בחשבון שרוב המחקרים תצפיתיים. נוסף לכך, לא מעט מחקרים לצד צריכת B 12 מדגישים את היתרון של צריכת ויטמין חומצה פולית; ככל הנראה לצריכה משותפת של השניים יש אפקט סינרגיסטי על יכולות קוגניטיביות. התרומה וחומצה פולית קריטית במהלך ההיריון B 12 של ויטמין לשם התפתחות תקינה של נפח המוח וליכולות רכישת .)15,14( שפה של הילד בגילי הילדות היוד הוא מינרל המצוי בריכוזים גבוהים במי יוד. .3 גבינות עיזים וכבשים, בחלמון ביצה, בדג בורי, דג פורל, דג בקלה ודג סלמון. מחסור ביוד במהלך ההיריון עלול לגרום לנזק בלתי הפיך בהתפתחות המוחית של העובר, ומקושר לפגיעה בדרגות שונות בקוגניציית הילד. מחקר נקודות במנת 15-10 ) מצא ירידה של 16( שנערך בסין המשכל באזורים בהם יש מחסור ביוד. בנוסף, ישנם מחקרים המצביעים על שיפור ביכולות קוגניטיביות UP TO DIET | 6.2019

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=