UP TO DIET - גיליון מספר 6 - אוגוסט 2018

- 11 - משרד הבריאות ממליץ לאמץ את התזונה הים תיכונית הן בשל היותה תזונה בריאה ומאוזנת המסייעת למניעת מחלות, הן בשל היותה אפשרית ונגישה מבחינה כלכלית .)9( והן בשל תרומתה לשמירה על כדור הארץ ביכולתו של כל אחד מאיתנו להשפיע על איכות הסביבה דרך בחירותיו התזונתיות. בצריכת מזון זמין מן הצומח נתרום לחקלאות, לכלכלה המקומית, לאיכות הסביבה ולכדור הארץ כולו. לימור הדיאטנית היא מנהלת היחידה לתזונה בבית החולים אסותא. לימור חברה בצוות המנהל של פורום אונקולוגיה של עמותת עתיד. עיסוקיה העיקריים הם תחומי האונקולוגיה והבריאטריה. רשימת מקורות 1. Garnett T. (2014) What is a sustainable healthy diet? A discussion paper. Oxford, United Kingdom: Food Climate Research Network (FCRN). 2. Petrovic, Z., Djordjevic, V., Milicevic, D., Nastasijevic, I., &Parunovic, N. (2015). Meat production and consumption: Environmental consequences. Procedia Food Science, 5, 235-238. 3. Hyland, J. J., Henchion, M., McCarthy, M., &McCarthy, S. N. (2017). The role of meat in strategies to achieve a sustainable diet lower in greenhouse gas emissions: A review. Meat science, 132, 189-195. 4. Joyce, A., Dixon, S., Comfort, J., &Hallett, J. (2012). Reducing the environmental impact of dietary choice: perspectives from a behavioural and social change approach. Journal of environmental and public health, 2012. 5. UNEP, G. (2006). Challenges to International Waters: Regional Assessments in a Global Perspective (The Global International Waters Assessment Final Report). The University of Kalmar and the Municipality of Kalmar, Sweden, and the Governments of Sweden, Finland and Norway. 6. Duchin, F. (2005). Sustainable consumption of food: a framework for analyzing scenarios about changes in diets. Journal of Industrial Ecology, 9(1-2), 99-114. 7. Knoops, K. T., de Groot, L. C., Kromhout, D., Perrin, A. E., Moreiras-Varela, O., Menotti, A., & Van Staveren, W. A. (2004). Mediterranean diet, lifestyle factors, and 10- year mortality in elderly European men and women: the HALE project. Jama, 292(12), 1433-1439. 8. Duchin, F. (2005). Sustainable consumption of food: a framework for analyzing scenarios about changes in diets. Journal of Industrial Ecology, 9(1-2), 99-114. 9. www.health.gov 60116717 סימוכין 2017 ההמלצות התזונתיות המעודכנות של מדינת ישראל UP TP DIET | 8.2018

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=