UP TO DIET - גיליון מספר 6 - אוגוסט 2018

- 13 - מרכזי של הסטת העיסוק מסוג האוכל אל האופן שבו אנו אוכלים. . הניסיון להימנע ממזון או להמעיט בו באופן קיצוני 4 הוא דרך מצוינת לגרום לעלייה במשקל, כיוון שהגוף תמיד יעשה פיצוי יתר על חסך. בנוסף, במצב של חסך קלורי, תנצח לרוב הזמינות את הקוגניציה. כלומר, אם לא אכלתם שעות רבות והגעתם הביתה מורעבים, כל הידע התזונתי שלכם לא ישנה את ברירת המחדל – לאכול את הדבר הזמין ביותר באותו רגע. . שינוי תזונתי מצריך מאיתנו תכנון וחשיבה, אך 5 כשהגוף נמצא בסטרס פיזי או תחת עומס מנטלי לא נוכל לעשותו באופן אידיאלי. השתדלו להימנע מבחירות אוכל כשאתם במצבי לחץ, וחשוב מכך: אל תאשימו את עצמכם אם בחרתם לאכול דבר שלא תכננתם או רציתם. זה בטבע שלנו, לנסות להרגיע את עצמנו בכל אמצעי שעומד לרשותנו. . הרצון להיות מושלמים הוא בור ללא תחתית שכמעט 6 תמיד נמעד בגללו. אל תנסו להיות מושלמים. נסו 80% לאכול באופן בו אתם מרגישים טוב עם עצמכם אחוז מהזמן. . כשאתם בסחרור של מחשבות שליליות כלפי 7 עצמכם בנושא דימוי גוף, משקל או אכילה, דעו שמדובר במצב מסוכן. הלקאה עצמית ובושה גורמים לנו לאבד אובייקטיביות לגבי המצב, ולאבד חמלה כלפי עצמנו. טיפ לשינוי חשיבה: חשבו, איך כהורה הייתם עוזרים לילד שחווה תחושת כישלון? כיצד הייתם עוזרים לו להצליח? לסיכום, דיאטות המכתיבות אכילה לפי תפריט מנוגדות לטבע שלנו. אנו זקוקים לגיוון במזון ויש לנו צורך בסיפוק חשקים ספונטניים שונים. לכן, לאכילה לפי תפריט אין קשר לכוח רצון או לשליטה. למעשה, אכילה שכזו רק מרחיקה אותנו מעצמנו. שליטה אמיתית משמעה בחירה עצמאית הקשובה לצורכי הגוף שלנו, ואפשר ללמוד אותה רק כאשר מוכנים לוותר על תבניות הדיאטה הישנות. יפית הדיאטנית בעלת תואר שני במדעי הרפואה בחוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת. יפית עובדת במרכז לטיפול בהשמנת יתר, במרכז הכירורגי סרג'יקר ובקליניקה פרטית ומתמחה בליווי מטופלים לפני ניתוחי קיצור קיבה ולאחריהם. יפית חברה בצוות המנהל של פורום בריאטריה של עמותת עתיד ומרכזת את הקורס הארצי להכשרת דיאטנים ודיאטניות לטיפול בבריאטריה. בנוסף עוסקת במחקר הבוחן השלכתם של ניתוחים בריאטריים. http://www.yafitdiet.com אתר אינטרנט UP TP DIET | 8.2018

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=