UP TO DIET - גיליון מספר 8 - מאי 2020

UP TP DIET | 5.2020 - 11 - הקלוריות מגיעות ממזון אולטרה-מעובד. 30- גברים בשנות ה 10- נשים ו 10 קבוצת המחקר כללה ק"ג\ 27 ממוצע של BMI לחייהם הסובלים מעודף משקל ( ). המשתתפים חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות: 2 מטר דיאטה שהתבססה על מזון אולטרה-מעובד ודיאטה שהתבססה על מזון לא מעובד. כל דיאטה בוצעה במשך שבועיים תוך מעקב רפואי צמוד. למשתתפים חולקו שלוש ארוחות עיקריות ונשנושים. הארוחות העיקריות בשתי הקבוצות תאמו באנרגייה, בצפיפות הקלורית, בשומן, בפחמימות, בחלבונים, בסוכרים, במלח ובסיבים. המשתתפים הונחו לאכול .)5( מהארוחות ומהחטיפים כאוות נפשם תוצאות המחקר הראו כי כאשר צרכו מזון אולטרה- קק"ל יותר בכל 500 מעובד, אכלו המשתתפים בממוצע יום באופן מובהק, וזאת בהשוואה לעת שבה צרכו מזון לא מעובד. הקלוריות הנוספות נצרכו בעיקר בארוחת הבוקר והצוהריים, וממקור של שומן ופחמימה ולא ממקור של חלבון. גם צריכת הנתרן הייתה גבוהה יותר בקבוצת המזון האולטרה-מעובד. לא נרשמה מובהקות סטטיסטית בהערכת התיאבון של המשתתפים שנאמדה על-פי תחושת מלאות, תחושת רעב, תחושת סיפוק, כושר האכילה, נעימות המזון ומידת ההיכרות עם

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=