UP TO DIET - גיליון מספר 8 - מאי 2020

UP TP DIET | 5.2020 - 25 - תקנות סימון בחזית האריזה מה כדאי שנדע? את המהלך יזמו והובילו אגף התזונה במשרד הבריאות בניהולה של רונית אנדוולט וצוות האגף, יחד עם שירות המזון ומחלקות נוספות בשירותי בריאות הציבור של משרד הבריאות. הכתבה הבאה מציגה את עיקרי הדברים. כתזונאים אנחנו מודעים לפער הקיים בין ההמלצות ) לבין המצרכים שאנו מוצאים 1( התזונתיות הכתובות במרכול – היכן שמתקבלות ההחלטות. פעם אחר פעם אנחנו מסבירים למטופלים, לחברים ולבני משפחה מה מוטב שיאכלו ומה כדאי שירכשו, אבל במרכול הפיתויים רבים ולעיתים קרובות אנו מתקשים לקבל החלטה המיטיבה עם הבריאות שלנו. מטרת הסמלים בחזית האריזה היא לעזור לצרכנים בחנויות המזון השונות לבצע בחירה נבונה, ולספק עבורם מענה לשאלות שעולות בהם במהלך הקנייה, דוגמת ניהול מערכות בריאות RD, MHA כרמית ספרא, תזונאית , אגף התזונה, RD פרופ' רונית אנדוולט, תזונאית שירותי בריאות הציבור, משרד הבריאות .2017 - ב י נ ואר נכנ ס ו לת וקף תקנ ו ת הג נה ע ל בר יאו ת הצ י ב ו ר (מז ו ן ) (ס י מ ו ן תז ו נ ת י ), התשע"ח אל ו תקנ ו ת פו רצו ת דרך הדו רש ו ת ש י ופי ע ס י מ ו ן אדום ב ו ל ט בחז י ת אר י זת מז ו ן שרמ ו ת הנ תר ן , הש ו מ ן הר ו ו י ו /או הס וכר ב ו ע ו ל ים ע ל ערכי הסף שנקבע ו בח וק.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=