UP TO DIET - גיליון מספר 8 - מאי 2020

UP TP DIET | 5.2020 וכי רוב המוצרים שמקבלים סימונים הם מזונות שיש להפחית את הצריכה שלהם, כגון חטיפים, ממתקים ושתייה מתוקה. להשלמת המהלך ממליץ משרד הבריאות על סימון בסמל ירוק, וולונטרי, המשקף את ההמלצות התזונתיות החדשות. בהתאם מינה המשרד ועדה לקביעת התנאים לסמל הירוק. זו הזדמנות לומר תודה לחברי הוועדה על הזמן שהקדישו למהלך ועל התנדבותם. העקרונות שמלווים את עבודת הוועדה הינם: • ההנחיות התזונתיות החדשות לישראל, לאור התזונה הים-תיכונית. • התייחסות למזון השלם ולמידת עיבודו ולא רק אל סך רכיביו. • קביעת קבוצות מזון ותנאים לסמל לפי המזון הטוב ביותר ולא לפי המוצר הטוב יחסית לקטגוריה. קבוצות המזון שהוסכמו לסמל הירוק כוללות חלב, יוגורטים, גבינות, טופו, משקה סויה, שמנים צמחיים מסוימים, זרעים ואגוזים, דגנים, קטניות, טחינה, סלט טחינה, דגים, ביצים, עופות, פירות וירקות. לכל קבוצה נקבע פרופיל תזונתי נפרד המהווה את התנאים לסימון בסמל. היכנסו לקריאת התנאים לסימון בסמל ירוק. חשוב גם לדעת כי בסימון בסמל הירוק ייתכנו גם סמלים על מזון לא ארוז, בתפזורת, כגון קטניות, דגנים מלאים, פירות, ירקות, אגוזים, דגים לא מעובדים וביצים. מאחר שמדובר במהלך התנדבותי אנו צופים כי ייקח זמן עד שרשתות המזון יאמצו את הסמל ועל כן נשמח שתשתפו עימנו פעולה לשם קידום הנושא. דוגמה לשילוט מדף: כפי שצוין לעיל, קיימים קונפליקטים, וכתזונאים אנו מודעים להם מאוד מתוקף מומחיותנו. חשוב להתייחס בעיקר לכלל, ולאמץ דרכים להתמודדות עם היוצאים מן הכלל מבלי לבטל את הכלל. יש לנו אחריות להטמעת מהלכים תזונתיים, והאוכלוסייה בישראל, כולל אנשי המקצוע שעובדים איתנו, מחכים למוצא פינו בנושא הסמלים. תוכלו להיכנס ולקרוא עוד באתר אפשר בריא ובשאלות ותשובות בנושא הסמלים באתר המשרד. נשמח לדיון ולכל הערה והארה בנושא. כרמית היא סגנית מנהלת אגף התזונה, שירותי בריאות הציבור, משרד הבריאות. פרופ' רונית אנדוולט מנהלת את אגף התזונה של שירותי בריאות הציבור, משרד הבריאות. כמו כן היא חוקרת ומרצה בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה. לקבלת דיוור מאגף התזונה הירשמו בקישור הבא: https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/ nutrition/Pages/mailling.aspx carmit.safra@moh.gov.il מייל: - 27 -

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=