UP TO DIET - גיליון מספר 9 - מרץ 2021

UP TP DIET | 3.2021 - 05 - מהנשמה ולהשגת יציבות המודינמית. מטופלים חולי הקורונה המונשמים בדרך כלל, מונשמים ומורדמים לכמה שבועות, ולכן תמיכה תזונתית היא מכריעה במיוחד. כשיתעוררו יזדקקו לתהליך שיקום ארוך, ולכן מצבם התזונתי לאורך האשפוז יקבע את סיכויי ההחלמה והשיקום. בנימה אישית, כשבחרתי לעבוד כדיאטנית בבית חולים לא חשבתי מעולם שאהיה חלק מצוות שכל כולו עסוק בהצלת חיים. התמזל מזלי להיות חלק מהמחלקה לתזונה בשיבא וחלק מצוות טיפול נמרץ נשימתי בשיבא. הקורונה רק זיקקה את ההרגשה הזו ואיתה את תחושת השליחות הכרוכה במקצוע שלנו. למרות התקופה המאתגרת, אישית ומקצועית, אני מרגישה בת מזל שהיה לי חלק בפיסת ההיסטוריה הזו. כפי שתקופה זו הייתה תור הזהב של רופאי מחלות זיהומיות, כך היא הייתה עבור דיאטניות ודיאטנים טיפול נמרץ. דורית שטיין היא בוגרת תואר ראשון מהאוניברסיטה העברית בירושלים, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה. היא דיאטנית בבית חולים שיבא במחלקה לתזונה משנת ועובדת בה ביחידות לטיפול נמרץ נשימתי, טיפול 2003 נמרץ כוויות והפרעות אכילה מבוגרים. doritstein@walla.co.il כתובת דוא"ל: רשימת מקורות 1. Clin Nutr. 2020 Aug 27;S0261-5614(20)30437-4. 2. Intensive Crit Care Nurs. 2015 Feb;31(1):38-43. 3. Nutr Clin Pract. 2018 Dec;33(6):738-746. 4. Clin Nutr. 2019 Feb;38(1):48-79. 5. JPEN J Parenter Enteral Nutr. 2016 Feb;40(2): 159-211.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=